Eerste hulp bij verhuispaniek

Gepost door Ignace op 2021-01-07 13:35:17 +0100 in verhuisblog

Illustratie

“YES, eindelijk verhuizen!” Het contract is getekend, je zit op je roze wolk en daar wil je ook blijven. Helaas verdwijnt dat gevoel van euforie snel zodra je bedenkt wat je nog allemaal moet regelen en wat dat gaat kosten. Net als zoveel anderen raak je ontmoedigd door je verhuis. Verhuizen is namelijk meer dan snel even je spullen verplaatsen van de ene woning naar de andere. En alsof dat nog niet lastig genoeg is, komt er nog heel wat extra bij kijken, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je het overzicht kwijt bent. Al snel vraag je je af “waarom ben ik hier in godsnaam aan begonnen?”. Dat gevoel is echter voor niets nodig: wij zijn hier om je te helpen met enkele nuttige tips om je verhuis in goede banen te leiden.

Planning is alles

Een goede planning maken is niet ieders favoriete hobby, maar toch is dit iets onoverkomelijks als je gaat verhuizen. Je wil op de dag van je verhuis niet ineens beseffen dat je te weinig dozen hebt of dat je je verhuishulp niet tijdig hebt ingelicht over de verhuisdatum. Stel je maar voor dat je “aan alles gedacht” hebt, om de ochtend van de verhuis te beseffen dat je vergeten bent vervoer of een verhuislift te regelen.

Om dit gevoel van pure horror te vermijden kan je steeds onze praktische checklist bekijken, om zeker te zijn dat je niets over het hoofd ziet.

Heb ik een verhuisfirma nodig?

Niet iedereen kan rekenen op een grote familie en vriendenkring als gratis hulp bij zijn verhuis. Gelukkig bestaan er [verhuisfirma’s] die je kunnen helpen bij elke stap van het verhuisproces, gaande van inpakken tot effectief het verhuizen van je spullen naar je nieuwe woonst. Vraag zeker tijdig offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven, aangezien deze werken aan zeer uiteenlopende tarieven. Door verschillende firma’s te vergelijken, kan je al een mooi bedrag uitsparen op je verhuis.

Save the date

Of je nu werkt met een verhuisfirma of je vrienden en familie inschakelt: leg je verhuisdatum zeker een maand op voorhand vast. Zo kan je er ook zeker van zijn dat je er niet alleen voor staat op de dag van je verhuis.

Vergeet ook niet dat de prijzen van verhuisfirma’s en verhuiswagens vaak duurder zijn in het weekend, door de grote vraag. Indien je dus op een weekdag zou kunnen verhuizen, is dit altijd een betere keus.

Sorteer en elimineer

Hoe je het ook bekijkt: mensen zijn en blijven hamsteraars. Je verhuis is echter de uitgelezen kans om al die overbodige spullen weg te gooien of te verkopen. Door je mooie spullen die je toch niet meer gebruikt te verkopen, kan je enerzijds iets extra verdienen en anderzijds ook besparen op verhuiskosten. Minder spullen om te verhuizen betekent natuurlijk ook minder te betalen aan de gekozen verhuisfirma.

Gratis is beter

Natuurlijk kan je je verhuisdozen perfect online bestellen, maar dit gaat je een aardige duit kosten. Het is geen slecht idee om eerst even in je naaste omgeving te vragen of iemand nog dozen op reserve heeft. Iedereen verzamelt namelijk dozen om te verhuizen, om achteraf zich af te vragen wat ze hier nu mee moeten aanvangen. Door even na te vragen bij je vrienden en kennissen kan je besparen op verhuismateriaal en bovendien help je zo deze mensen ook van hun verhuisdozen af die al jaren in de weg staan. Pols ook even bij de lokale supermarkt. Je zal snel ontdekken dat bananendozen “the shit” zijn.

Optimaliseer je nutscontracten

Verhuizen is meer dan enkel je spullen verhuizen. Ook je nutsvoorzieningen dienen verhuisd te worden. Niemand hangt echter graag uren in de wachtrij van zijn telecomprovider of van zijn energieleverancier. Om je deze nachtmerrie te besparen werd Smooved ontwikkeld. Niet enkel regelt Smooved de verhuis van jouw contracten voor jou, terwijl ze dit doen helpen ze je ook om over te stappen om het goedkoopste contract dat passend is bij jouw nieuwe woonst. Makkelijk dus! En dé manier om enkele honderden euro’s op jaarbasis uit te sparen dankzij jouw verhuis. Bij Smooved geniet je namelijk van de meest voordelige tarieven op de markt.