Waterovername regelen bij jouw verhuis

Gepost door Romina op 2021-03-12 13:35:17 +0100 in verhuisblog

Illustratie

Na een lange verhuisdag wil je graag dat er ‘s avonds water uit de kraan komt. Gelukkig is elk huis aangesloten op het waternet, wat dus ook wil zeggen dat de waterovername een puur administratieve kwestie is. Het overnemen van de watermeter bij je verhuis is helemaal niet moeilijk, je moet gewoon op bepaalde zaken letten. Wij helpen je stap voor stap verder met je waterovername!

Zoek het juiste waterovernamedocument

Je watermaatschappij kan je niet zelf kiezen. Deze is afhankelijk van de postcode en deelgemeente waarin je gaat wonen. Bij het verhuizen is het dus belangrijk dat je het juiste waterovernamedocument invult voor zowel je oude als je nieuwe adres. Via Smooved kan je makkelijk en snel digitaal invulbare waterovernamedocumenten terugvinden voor jouw postcode.

Vul het overnamedocument correct in

Een volledig ingevuld document is zeer belangrijk voor een correcte waterovername. Het is belangrijk dat voor de watermaatschappij duidelijk is wie de meter overneemt van wie, op welke datum en met welke metergegevens. Ook de handtekening van beide partijen vinden watermaatschappijen zeer belangrijk. Hierdoor weten ze namelijk dat ze mogen aannemen dat de ingevulde meterstand correct is. Op basis van de ingevulde gegevens kunnen ze ook een slotfactuur opmaken voor de vertrekkende bewoner en het contract opstarten voor de nieuwe bewoner.

Zodra het document is ingevuld (op papier of digitaal) kan je dit doorgeven aan de watermaatschappij. Heb je koudwatervrees om dit zelf te regelen? Stuur het document dan door naar verhuizen@smooved.be en wij regelen dit voor jou! Vergeet niet: voor warm water zul je ook een apart energiecontract nodig hebben!

Welke watermaatschappijen zijn er in Vlaanderen?

Hoelang duurt de waterovername nu net?

De waterovernamedocumenten moeten eerst door de betrokken watermaatschappij verwerkt worden, vooraleer je jouw eerste factuur kan ontvangen. Dit geldt ook zo voor het aanmaken van de slotfactuur op het adres waar jij geldt als vertrekker. Deze administratieve mallemolen kan 6 tot 8 weken duren.

Regel ook je andere overnames via Smooved

Smooved helpt je niet enkel verder met je waterovername. Wij helpen je ook bij het regelen van je energiecontracten bij je verhuis en bij het regelen van je installatie voor TV, internet en/of vaste lijn. Benieuwd naar welke diensten wij nog aanbieden? Neem zeker hier een kijkje.