6 tips om te besparen bij je verhuis

Gepost door Romina op 2021-01-07 13:35:17 +0100 in verhuisblog

Illustratie

Verhuizen is duur. En het geld dat je in je verhuis steekt, zou je veel liever investeren in een verre reis of de inrichting van je nieuwe woonst. Omdat verhuizen ook goedkoper kan, geven we je graag enkele tips om te besparen tijdens je verhuis.

1. Hamster verhuisdozen

Verzamel verhuisdozen. Bij verhuizen hoort het inpakken van je spullen. En deze spullen dienen ergen in ingepakt te worden. Voor 20 verhuisdozen betaal je online al snel €25. Als je veel spullen hebt, kan het bedrag dat je uitgeeft aan dozen makkelijk oplopen tot €50 - €75, terwijl je deze ook gratis kan verkrijgen. Hoe? Pols eens bij je kennissen of familie die recent verhuisden of ze hun verhuisdozen nog hebben. Vraag in winkel of ze lege banandozen opzij kunnen houden voor jou. Zo spaar je enkele tientallen euro’s uit.

2. Verhuiswagen lenen bij vrienden of familie

Probeer vrienden in te schakelen die een remorque of een camionette ter beschikking hebben om je te helpen verhuizen. Op die manier spaar je de huur van een camionette uit. Ken je helaas zo niemand in je omgeving? Vraag dan via Dockx een offerte aan voor een verhuiswagen. Aangezien je verhuiswagens vaak per uur betaalt, kan je besparen door de dagen tussen het ontvangen van je sleutels en de werkelijke verhuis reeds met je wagen enkele malen over en weer te rijden met gevulde verhuisdozen.

3. Doe beroep op vrienden en familie

Vraag vrienden en familie om te helpen bij je fysieke verhuis. Op die manier hoef je geen verhuisfirma in te schakelen, wat je ook alweer enkele honderden euro’s bespaart.

4. Verkoop jouw oude spullen online

Niet alles wat je hebt hoeft mee te gaan naar het nieuwe adres. Maak gebruik van je verhuis om spullen die je toch niet gebruikt te verkopen online. Op die maneer creëer je voor jezelf ook extra budget voor nieuwe spullen! Ook verlies je tijdens het verhuizen geen tijd met het sleuren van spullen die je toch niet meer nodig hebt. Krijg je je spullen niet verkocht? Laat ze ophalen door een kringloopwinkel. Dit is meestal gratis, en op die manier betaal je de kosten van een containerpark niet.

5. Optimaliseer jouw nutscontracten

Optimaliseer je contracten via Smooved. Niet enkel kan je genieten van het voordeligste energiecontract of contract voor telecom. Ook kan je snel ontdekken welke watermaatschappij er actief is in je nieuwe gemeente/stad. Dankzij de digitaal invulbare overnamedocumenten van Smooved, verlies je ook geen tijd meer met het zoeken naar een printer om deze documenten af te drukken! Alles kan nu gewoon digitaal.

6. Mis geen facturen op jouw vorige adres

Via bpost kan je voor een bepaalde periode je post laten doorsturen naar je nieuwe adres. Deze dienst is betalend, maar zorgt er wel voor dat je geen enkele brief mist. Je betaalt dus een beetje extra, maar bespaart veel. Je zal namelijk geen enkele brief die aan jou geadresseerd is missen en dus ook niet opgezadeld worden met torenhoge nalatigheidskosten! Ook zal je achteraf geen problemen krijgen met je vrienden, omdat je nooit gereageerd hebt op hun trouwuitnodiging.