Nederlands
Nederlands

Hoe zorg je dat Smooved reviews op je Google My Business komen?

Gepost door Noah op 2022-04-13 16:32:00 +0200 in marktinzichten

Google My Business is een krachtige tool om de online zichtbaarheid van jouw kantoor te boosten. Zo’n pagina geeft jou als makelaar een streepje voor op je concullega’s zonder My Business. Mits de juiste instellingen, kan het een enorme impact hebben op de zichtbaarheid van jouw vastgoedkantoor richting potentiële klanten. Als up-to-date makelaar wist je dit allemaal al en jouw My Business pagina is dus opgezet.

Oei, toch niet? No stress! Lees dan zeker eerst ons artikel over de wat en waarom van Google My Business. We bouwen er hier op verder: Hoe zorg je ervoor dat ook je Smooved reviews op je My Business komen?

Hoe zorg je dat Smooved reviews op je Google My Business komen?

De My Business kaart van Coprimmo - inclusief Smooved score

Geen magische aan/uit-knop

Het opzetten van Google My Business: check. Het juweel in de My Business-kroon zijn natuurlijk de reviews. De felbegeerde gouden sterretjes springen potentiële klanten meteen in het oog. De volgende stap is er dus voor zorgen dat je Smooved reviews ook zichtbaar zijn in Google Search, Maps en op jouw My Business kaartje. Klantenrecensies op het Smooved-platform zijn geverifieerd en omvatten de volledige breedte van je klantenbestand, niet enkel de meest extreme meningen. Dit zorgt bijna altijd voor een hogere en meer representatieve score. Dit uitspelen op Google My Business is dus een must. Jammer genoeg werkt Google niet altijd even graag mee. Het kan even duren voordat Google jouw Smooved reviews oppikt en integreert. Er is dus geen magische aan/uit-knop, maar er zijn wel een aantal tips om het proces te versnellen. Volg dus zeker de volgende stappen zodat je Smooved reviews zo snel mogelijk op Google verschijnen.

Tip 1: Smooved widget activeren

De Smooved widget geeft jouw gemiddelde Smooved review score weer op je website. Met dit baken van betrouwbaarheid en social proof maak je een sterke eerste indruk. People trust people. Door meteen uit te pakken met jouw Smooved reviews zet je geverifieerde reviews van echte klanten in de spotlight. Maar ook achter de schermen speelt de widget een belangrijke rol. Bij het opzetten van je Google My Business pagina moet je jouw website invullen. Google zoekt dan op jouw site naar reviewplatformen zoals Smooved om te integreren in jouw My Business. De widget bevat in feite een backlink naar de Smooved Influencer page en geeft deze pagina zo legitimiteit. Het helpt Google te herkennen dat jouw Influencer page bij jouw makelaarskantoor hoort. Zorg er dus zeker voor dat de Smooved widget opgezet en actief is op jouw website.

Tip 2: Delen op social media

Ook via je social media kan je Google een duwtje in de rug geven. Een tweede manier is dus het delen van Smooved reviews op jouw socials inclusief een link naar de review zelf. Dit laatste is belangrijk: het helpt Google met het herkennen van de autoriteit van Smooved reviews. Hoe sneller de legitimiteit van jouw Smooved Influencer page groeit bij Google, hoe sneller jouw Smooved reviews en score in Google My Business zullen verschijnen. Naast het extra motiveren van Google geeft het delen van de ervaringen van je klanten ook een extra boost aan de betrouwbaarheid van jouw kantoor.

Hoe zorg je dat Smooved reviews op je Google My Business komen?

De Smooved Widget

Tip 3: Alle transacties in Smooved ingeven

De kracht van Smooved reviews zit hem in het feit dat ze allemaal de ervaringen van echte klanten zijn. Geen beledigende of inhoudsloze 1-ster reviews van anonieme accounts meer. Dit maakt het zo’n sterke tool om de betrouwbaarheid van jouw kantoor richting potentiële klanten te vergroten. Met Smooved helpen we je ook om de ervaringen van je volledige klantenbestand aan te boren. Zo neutraliseren we de extreme meningen en zorgen we voor veel meer reviews. En hoe meer Smooved reviews er verschijnen, hoe sneller Google jouw Influencer pagina als legitieme recensie-bron zal (h)erkennen. Om dit hele systeem van geverifieerde reviews op basis van echte transacties te doen werken, is het essentieel dat je al jouw transacties vlot en correct in het Smooved dashboard ingeeft. Zo haal je een drievoudige win binnen: wij zorgen voor een review, jij verdient commissie én de legitimiteit van jouw reviews groeit bij Google.

Experts
Experts

Wil je meer weten?

Boek een meeting met één van onze experts!

© 2019-2024 Smooved bv, alle rechten voorbehouden • Algemene voorwaarden • Privacy

© 2019-2024 Smooved bv, alle rechten voorbehouden • Algemene voorwaarden • Privacy

© 2019-2024 Smooved bv, alle rechten voorbehouden • Algemene voorwaarden • Privacy