De 3 beste verhuis horror-stories

Gepost door Romina op 2021-03-12 13:35:17 +0100 in verhuisblog

Illustratie

Dit jaar lieten we Halloween niet onopgemerkt voorbij gaan bij Smooved. Wij vroegen onze Smovers om hun horror-verhuisverhaal door te sturen. Hieronder kan je alvast onze 3 favorieten lezen. Bezint eer ge aan uw verhuis begint.

Camionette in panne

17 maart 2017, na een lange werkweek kan het verhuisweekend eindelijk beginnen. De verhuisploeg is gebriefd en zal zaterdagochtend vroeg op post staan (alle vrienden opgetrommeld). Wonen op de Brusselse Grote Markt is enorm charmevol maar stelt logistieke uitdagingen tijdens het verhuizen. De zone rond de Brusselse Grote Markt is namelijk een laad- en loszone waarbij gemotoriseerd verkeer enkel tot 11u00 ’s ochtends toegelaten is. Daarom is het belangrijk dat onze verhuizer op vrijdagavond reeds de camionette bij zijn nonkel gaat ophalen. Zo kan de verhuis zaterdagochtend tijdig van start gaan en raakt het huurappartement tijdig leeg.

Na een drukke avondspits neemt onze verhuizer de sleutel van de camionette in ontvangst, waarna de nonkel vertrekt. Onze verhuizer hijst zich achter het stuur en probeert de motor te starten, een eerste poging faalt, … Na een 10-tal gefaalde pogingen besluit onze verhuizer om zijn nonkel terug te bellen. Hoongelach is zijn deel… Een halfuurtje later komt de nonkel terug de parking opgereden en werpt onze verhuizer spottend toe: “moet ik je nu echt uitleggen hoe je de motor van een wagen start?”. Ook nu weigert de motor dienst… Na een korte discussie over hoe dit is kunnen gebeuren - de camionette was al enkele 10-tallen jaren oud – vertrekt onze verhuizer met lood in de schoenen maar zonder camionette terug richting Brussel. Alle verhuurdiensten zijn ondertussen gesloten en online kunnen er geen reservaties meer gemaakt worden voor de volgende dag.

Onze verhuizer besluit dan maar om zijn verhuiswekker extra vroeg te zetten en op goed geluk naar het dichtstbijzijnde Dockx punt in Vilvoorde te rijden. “Als ik er als allereerste ben, zal er toch nog wel iets van camionette beschikbaar zijn”, hoopt hij. Na een slapeloze nacht en een uurtje in de regen aan de receptie te hebben gewacht, is het eindelijk aan onze verhuizer. En… er is nog welgeteld één camionette beschikbaar. Met hernieuwde moed spoedt onze verhuizer zich naar het vertrekadres. Daar hebben de verhuisvrienden zich ondertussen met een grote sofa klemgewerkt (pivooooot) in de hal van het appartementsgebouw. Na enkele meetkundige berekeningen slaagt het verhuisteam er in om zich weer te bevrijden en wordt de laad- en losdeadline gehaald.

Alt Text

Terug onderweg naar het Dockx punt wordt onze verhuizer overmand door een gevoel van onoverwinnelijkheid. Één van de zijspiegels van de camionette laat hierbij het leven. We betreuren vandaag nog steeds één onschuldig slachtoffer van ontbrekende nachtrust op de vooravond van de verhuis.

Wie heeft sleutels nodig bij zijn verhuis?

Op een zonnige dag, enkele jaren terug vond er een verhuis plaats van Brussel naar Doornik. Onze verhuizer, let’s call her Veronique, had speciaal voor deze dag een bestelwagen gehuurd. Samen met haar vriendinnen laadde ze deze bestelwagen vol. Ook de auto van een vriendin werd volgepropt, om de rit van 129 km slechts eenmaal te moeten maken. De camionette moest namelijk om 16u teruggebracht worden.

De vriendinnen vertrekken, om 1u30 later aan te komen in Doornik. Terwijl Veronique de voordeur gaat opendoen, beginnen de vriendinnen alvast de bestelwagen uit te laden. Op dat ogenblik komt Veronique erachter dat ze iets vergeten is. De sleutels van het appartement in Doornik bevinden zich namelijk nog steeds in haar kamer in Brussel. Snel wordt er over en weer gereden, om toch nog de bestelwagen terug te kunnen afzetten om 15u58. We krijgen er nog altijd de bibber van als we er aan denken.

Verhuizen op vrijdag de dertiende

De verhuis van Gooik naar Vorst gebeurt op een vrijdag de dertiende. Haar vrienden zeiden nog “Lise, doe het niet. Dat brengt ongeluk”. Maar daar had ze geen oren naar. Vol goede moed kruipt ze dus voor de eerste keer in een camionette. Omdat haar vrienden bijgelovig zijn, mag ze op deze ongeluksdag alvast alles op haar eentje regelen. Even de camionette volladen, en vertrekken maar.

Waar Lise echter niet aan gedacht had, was om te controleren of de deuren van de camionette wel goed dicht waren. Bij het oprijden van het eerste rondpunt gebeurt het al: één zijdeur schuift open en de volledige inboedel vliegt de straat op. En natuurlijk kan zoiets enkel gebeuren in het midden van de ochtendspits. Er zit dan ook niets anders op dan op handen en voeten over het rondpunt te kruipen, om alles terug in de camionette te laden.

Om tijdens de tweede rit niet hetzelfde risico te lopen, besluit Lise om de rest van haar meubels in te laden in haar kleine Renault Clio. Zelf een volledige make up-tafel, inclusief spiegel, verdwijnt voorzichtig ingepakt in de wagen. Wonder boven wonder slaagte Lise erin deze zonder scherven in Vorst te krijgen en binnen te dragen in haar nieuwe appartement. Ze legt de spiegel even op de grond, zodat ze rustig kan nakijken wat de definitieve plek van de tafel zal worden. Tijdens het rondkijken droomt ze weg, en vergeet ze dat de spiegel op de grond ligt. Dat is dan ook het moment waarop ze struikelt en terechtkomt op de make up-tafel. Gevolg: de spiegel in duizend stukken.

Na deze vermoeiende dag kruipt Lise in bed. Om te ontdekken dat de deur niet dicht gaat. Deze past namelijk niet in het deurkader, maar dat had ze niet opgemerkt toen ze het appartement ging bezichtigen.

Moraal van het verhaal: nooit verhuizen op een vrijdag de dertiende.